Zuurkool Varianten

Als het over zuurkool varianten gaat, dan gaat het over de volgende mogelijkheden:

  • Zuurkool met gehakt
  • Zuurkool met worst
  • Zuurkool met ananas
  • Zuurkool met appel

Het is altijd goed om de variaties eens te proberen, maar heb je dan enig idee hoe je dat het beste klaar kunt maken en wat je hiervoor kunt gebruiken? Allereerst is het van belang dat je ontdekt wat voor mogelijkheden je hebt en wat de smaken met elkaar doen. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken welke variatie van zuurkool je vandaag de dag klaar gaat maken.
Zuurkool met gehakt

Zuurkool met gehakt is een heerlijke combinatie. Je gaat aardappelen koken, je zorgt dat de zuurkool gaar is en je maakt ook gehakt. Je kunt kiezen voor het braden van rul gehakt maar je kunt ook gehaktballen maken, dan kun je uiteindelijk de zuurkool met de aardappelen mengen en opdienen en dan leg je er een gehaktbal bij. Het kan ook zijn dat je liever het gehakt over de zuurkool doet, dit is een heel persoonlijke keuze.

Zuurkool met worst

Zuurkool met worst is een zeer bekende variatie als het over zuurkool gaat. Dit wordt dan ook graag gegeten en zeker in de wintermaanden. In de wintermaanden zijn veel mensen echt dol op worst, deze worst wordt dan meestal los opgediend bij de zuurkool en aardappelen. Van te voren kan de worst opgewarmd worden, bijv. rookworst, maar deze wordt ook vaak koud erbij gegeten. Je maakt het natuurlijk zo klaar dat jij het lekker vindt. De hoeveelheid worst is afhankelijk van het aantal personen. Van deze zuurkool variatie vinden vooral de kinderen vaak de worst erg lekker!

Zuurkool met ananas

Wil je een wat frissere smaak aan het eten geven, kies dan eens de zuurkool met ananas. Je maakt de zuurkool eerst klaar met de aardappels, dit laat je koken en je mengt het met elkaar en stampt het fijn, vervolgens dien je er ananas bij op. Als je een grote schaal met zuurkool hebt dan kun je de ananas er op leggen, of je maakt de borden alvast klaar en je legt er bij iedereen twee schijfjes ananas bij. De ananas kan ook van te voren gesneden worden en in schaaltjes op tafel worden opgediend. Laat de ananas even uitlekken in een vergiet.

Zuurkool met appel

Een leuke variatie met zuurkool is zuurkool met appel. Dit is een bijzonder gerecht waar veel mensen van genieten. De appel wordt vaak door de zuurkool gedaan voor de zoete smaak. Er wordt dan gekozen (meestal) voor zoete appels. De zuurkool is namelijk al wat zuur van smaak en de zoete smaak van de appels zorgt er voor dat het weer compenseert. Het is de moeite waard om te proberen, appel kan ook los worden opgediend wanneer niet iedereen er appel doorheen wil hebben.